תלונות למשרד הבריאות
בעמוד זה נרכז את כל התלונות אשר הוגשו מטעם משרדנו למשרד הבריאות.
התלונות יכולות להתמקד בקשיים אשר מערים משרד הבריאות על מסירת מסמכים למטופלים המאושפזים בכפייה, בנהלים שגויים, ביחס מתעמר בבתי החולים, בפרוצדורה לא הוגנת בוועדות, ועוד.
עמוד זה מצוי בשלבי עדכון. התאזרו בסבלנות.
25.07.18 - תלונה למשרד הבריאות: שוב מכבידים על מסירת מסמכים למטופלים.
כשאדם נעצר, הוא זוכה לראות את צו המעצר שהוצא כנגדו, מבלי שיזקק להליך בירוקרטי של תשלום אגרה בטרם יזכה לדעת מדוע נעצר. כשאדם עומד בפני שופט מעצרים, ומתקיים דיון, הוא זכאי לקבל בתום הדיון את פרוטוקול הדיון, וזאת בלא לשלם אגרה. כשמוגש כנגד אדם כתב אישום, הוא זוכה לקבל לידיו את כתב האישום, ואת הנספחים ואת החומרים הנלווים, וזאת מבלי שהוא נדרש לשלם אגרה.
ועם זאת, כאשר אדם מאושפז בכפייה ובוחר בייצוג פרטי, הוא נדרש לשלם אגרה בכדי לראות מסמכי יסוד, כגון הוראת אשפוז כפוי מטעם הפסיכיאטר המחוזי, בקשה של בית החולים להארכת הוראת האשפוז הכפוי, פנייה של בית החולים אל וועדת הערר הפסיכיאטרית המחוזית, פרוטוקול הוועדה, וכיו"ב.
היעלה על הדעת כי אדם אשר נעצר, ונתקיים בעניינו דיון להארכת המעצר, יאלץ לשלם אגרה בכדי לעיין בפרוטוקול? מאושפז בכפייה הבוחר בייצוג פרטי, לא יקבל את פרוטוקול וועדת הערר שנתקיימה בעבר בעניינו, אלא אם כן ישלם אגרה. מדובר באגרה של 98 שקלים ל 10 עמודים ראשונים, וכחצי שקל לכל עמוד נוסף, הגם שעלות הצילום היא פחותה, והגם שבמדינת חוק דמוקרטית אדם לא אמור לשלם בכדי לדעת מדוע שוללים את חירותו.
לציין כי יש בתי חולים, כגון בית החולים "מעלה הכרמל" (טירת הכרמל לשעבר), שמוסרים ללא כל תשלום את מסמכי הבסיס האלו, ובצדק. לצערנו, הנוהל משתנה מבית חולים לבית חולים, אך גם ממחלקה למחלקה בתוך אותו בית חולים עצמו, או ממזכירה רפואית אחת לרעותה.
זכות היסוד של מטופל לדעת מדוע נשללה חירותו על דרך של אשפוז כפוי הינה זכות יסוד - הנגזרת מזכות השמיעה, ומן הזכות להליך הוגן. הערמת קשיים על מטופל בדרך למימוש זכות זו, נחשבת כעבירה פלילית על פי סעיף 44(ד) לחוק האשפוז הכפוי.