פסיכיאטריה ומשפט
תחום הפסיכיאטריה והמשפט נושק לתחומי משפט רבים ומגוונים: החל מאשפוז פסיכיאטרי בכפייה (ושאר הליכי כפייה פסיכיאטרית כגון טיפול מרפאתי כפוי, בדיקה פסיכיאטרית כפוייה), דרך תחום הרשלנות הרפואית (בתחום תביעות נזיקין בגין אשפוזים כפויים שלא כדין, אנו מדברים לא רק על רשלנות רפואית, אם ישנה, אלא גם על רשלנות מנהלית), דרך תחום הנכויות והזכאויות הסוציאליות (בביטוח הלאומי, אל מול אגף השיקום (נכי צה"ל), ואל מול חברות הביטוח), דיני הכשירות והכשרות המשפטית (כשרות לחתום על צוואה, כשירות לנהל הליכים משפטיים, מינוי אפוטרופוס, וכיו"ב), וכלה בהליך הפלילי (פטור מאחריות פלילית, פטור מעמידה לדין).
זהו תחום מרתק, המהווה כר פורה למחקרים. עם זאת, המחקר בתחום הזה - לא אחת - רוויי בסטיגמה קשה. העוסקים בפסיכיאטריה ומשפט, משני צידי המתרס (משפטנים ופסיכיאטרים) מרבים לדבר על כך שעל הפסיכיאטריה והמשפט לקיים דיאלוג, תוך שהם שוכחים שהאנשים שהכי חשוב לשמוע את קולם, לצורך פיתוח הדיסציפלינה הזו - הם 'חתני' ו'כלות' השמחה - אותם אנשים שהמחקרים האלו, לא אחת פלצניים למדי וספונים במגדל שן של שביעות עצמית של חוקרים, נוגעים להם ולחייהם: אנשים המתמודדים עם מגבלה ו/או תיוג פסיכיאטרי, ואשר לא מעט מן המאבקים החברתיים שהם מנהלים, הובילו לשינויים מרחיקי לכת בתחום, בארץ ובעולם.
משרדנו מטפל בתחום הפסיכיאטריה והמשפט, ומייצג אנשים בעררים ובערעורים על אשפוז בכפייה, בפני וועדות פסיכיאטריות מחוזיות ובפני בתי המשפט המחוזיים.
כאן תוכלו להתרשם מ... לעיין ב... ולקרוא את - מאמרי המשרד בתחום הפסיכיאטריה והמשפט.